Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از کیهان، هفته پیش بود که شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در بیانیه‌ای اعلام کرد که به‌دلیل «رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب» و «عدم امکان رقابت عادلانه» در تهران لیست انتخاباتی نخواهد داد.

 

اصلاح‌طلبان: لیست نمی‌دهیم
در این بیانیه که همه خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های سراسری داخلی آن را پوشش دادند و حتی برخی رسانه‌ها آن را یک «شوک به انتخابات مجلس» ارزیابی کردند، آمده بود:
«بر اساس نتایج کنونی برآمده از فرآیند بررسی و رسیدگی به صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب حوزه‌های انتخابیه از سوی هیئت‌های اجرایی، نظارت و شورای محترم نگهبان، متأسفانه عمده دبیران کل احزاب و چهره‌های نام‌آور ما در اکثر حوزه‌های انتخابیه به‌گونه‌ای رد صلاحیت شده‌اند که امکان حضور کاندیداهای این جبهه به‌صورت کامل در سطح 208 حوزه انتخابیه سراسر کشور فراهم نیست و امکان رقابت عادلانه برای جریان ریشه‌دار اصلاح‌طلب میسر نمی‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»


خبرگزاری فارس شامگاه 15 بهمن نوشت: «جلسه شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان شامگاه امروز برگزار و در این جلسه تأکید شد که اصلاح‌طلبان لیست واحد انتخاباتی ارائه نمی‌دهند و قرار شد احزاب اصلاح‌طلب جداگانه لیست‌های انتخاباتی خود را ارائه کنند.»


اصلاح‌طلبان: لیست بدهیم!


با اینکه شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اعلام کرده بود لیست نمی‌دهد، مرور برخی تیترها و اخبار روزهای اخیر خالی از لطف نیست.


1. احتمال تجدیدنظر اصلاح‌طلبان درباره عدم ارائه لیست- دو روز بعد، اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی از «احتمال تجدیدنظر اصلاح‌طلبان درباره عدم ارائه لیست» خبر داد و در مصاحبه با فارس گفت: اگر تأیید صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب ادامه داشته باشد به‌نحوی‌که امکان ارائه لیست باشد، شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان می‌تواند ارائه لیست را مورد بررسی مجدد قرار دهد.


2. کواکبیان: اصلاح‌طلبان در تهران لیست بدهند- فردای آن روز هم، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر از ارائه لیست واحد اصلاح‌طلبان در تهران حمایت کرد.
3. عضو حزب کارگزاران: لیست مستقل می‌دهیم- همچنین طاهرنژاد، عضو حزب کارگزاران در مصاحبه‌ای گفت: «لیست مستقل می‌دهیم» و «باید از لیست بلندبالای کاندیداها افرادی را پیدا کنیم».


پیش از آن هم عبدالواحد موسوی‌لاری نایب‌رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در مصاحبه‌ای گفته بود «حتماً در استان‌هایی که کاندیدا داریم، لیست می‌دهیم و از کاندیداهای خود حمایت می‌کنیم».


4. لیست انتخاباتی ۱۲ حزب اصلاح‌طلب در تهران- جالب‌توجه، اظهارات محمدرضا راه‌چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی بود که در مصاحبه با تسنیم گفت: بنا است حدوداً 12 حزب اصلاح‌طلب که کاندیدا دارند و مایل‌اند در تهران در انتخابات شرکت کنند، در قالب ائتلافی با نام مثلاً «اصلاح‌طلبان پایتخت» برای تهران فهرستی را معرفی کنند.


5. انتشار لیست‌های منتسب به اصلاح‌طلبان در تهران!- شایان ذکر است که طی هفته گذشته، چندین فهرست کامل 30 نفره و یا لیست‌های ناقصی با 20 یا 26 عضو به‌عنوان فهرست ائتلاف اصلاح‌طلبان در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.


6. مجوز «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» برای ارائه لیست انتخاباتی- خبرگزاری فارس روز دوشنبه هفته جاری در گزارشی خبر داد که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در جلسه این شورا به احزاب اصلاح‌طلب مجوز داده تا برای بستن لیست انتخاباتی، ائتلاف را صورت دهد. بر اساس این گزارش، در این جلسه بیش از ۱۵ حزب اصلاح‌طلب برای پیوستن به ائتلاف اعلام آمادگی کردند.


7. کواکبیان: لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان 24 بهمن منتشر می‌شود- مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری، دوشنبه در گفت‌وگویی اعلام کرد: «در حال رایزنی برای بستن لیست انتخاباتی هستیم و در لیست ما نمایندگان فعلی مجلس و دبیران کل احزاب، شخصیت‌های اجرایی اصلاح‌طلب، زنان، جوانان و شخصیت‌های تشکیلاتی مطرح اصلاح‌طلب حضور دارند.»


8. مرعشی: لیست مستقل می‌دهیم- حسین مرعشی در مصاحبه‌ای با‌ اشاره به اینکه حزب کارگزاران برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس، لیست 20 نفره بدون ائتلاف با هیچ حزب دیگری ارائه خواهد کرد، اظهار کرد: البته تا روز 22 بهمن منتظر تأیید صلاحیت‌های احتمالی هستیم و در روز چهارشنبه این لیست را منتشر کرده و از مردم واصلاح‌طلبان دعوت می‌کنیم به این لیست رأی بدهند.


9. حجت‌الاسلام مازنی: لیست اصلاح‌طلبان در راه است- حجت‌الاسلام مازنی نماینده مردم تهران و عضو حزب اعتماد ملی هم در مصاحبه‌ای گفت: «این نکته را هم بهتر است بدانید که بعضی از شخصیت‌هایی که در شورای‌عالی سیاستگذاری به لیست ندادن رأی دادند امروز تائید صلاحیت شده‌اند و خودشان وارد فضای انتخابات شده‌اند و این ممکن است موجب شود تصمیم شورای‌عالی سیاستگذاری تغییر کند».مازنی در پاسخ به این سؤال که با این توصیف لیستی وجود خواهد داشت گفت: «بالاخره که اصلاح‌طلبان لیست خواهند داد اما اینکه تحت چه عنوانی باشد و ترکیبش چه باشد هنوز به قطعیت نرسیده است»


10. عارف: لیست بدهید اما از لوگوی «شعسا» استفاده نکنید!- محمدرضا عارف، رئیس شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان (شعسا) اوایل هفته جاری در مصاحبه‌ای گفت: اینکه یک حزب بخواهد کاندیداهای خود را معرفی کند یا با جمعی از احزاب دیگر، به تصمیم خودشان بازمی‌گردد اما نمی‌توانند از لوگو و برند شورای‌عالی استفاده کنند. وی همچنین گفت: احزاب و اصلاح‌طلبانِ استان‌ها برای معرفی کاندیداهای خود تلاش کنند.


گفتنی است که علی‌رغم یک هفته جنجال اصلاح‌طلبان، پیش‌بینی کیهان درست بود و مدعیان اصلاحات دروغ می‌گفتند که لیست نمی‌دهند. کیهان در گزارشی با عنوان «اصلاح‌طلبان چند برابر دوره قبل نامزد دارند» که 13 بهمن جاری منتشر کرد، نوشت: «ادعای اصلاح‌طلبان مبنی بر اینکه نامزد نداریم، دروغی بیش نیست و پیش‌بینی می‌شود که در روزها و هفته‌های آینده، اصلاح‌طلبان که با تورم کاندیداها مواجه هستند، برای هر 290 کرسی مجلس گزینه‌های خود را معرفی خواهند کرد. آنان پشت صحنه و در واقعیت با مشکل انتخاب افراد و بستن لیست از میان نامزدهای خود مواجه هستند اما در رسانه‌ها و محافل عمومی از نداشتن نامزد می‌نالند؛ یک بازی تکراری.»


در آن گزارش آمده بود: اصلاح‌طلبان برخلاف ژست چند هفته اخیر خود مبنی بر «تحریم انتخابات»، «مجلس در رأس امور نیست» و ضرورت «استعفا» و اینکه «در انتخابات ثبت‌نام نمی‌کنیم» در انتخابات نامزد معرفی می‌کنند و حضور جدی خواهند داشت. آنها همین نمایش را در سال 94 نیز ‌ترتیب داده بودند.


همچنین در گزارش دیگر کیهان با عنوان «بازی مدعیان اصلاحات با صندوق رأی؛ تا جایی هستیم که برنده باشیم!» (مورخ 19/11/98) آمده بود: مدعیان اصلاحات برای 1) حفظ پرستیژ انتقادی و روی آنتن نگه داشتن ادعای «رد صلاحیت‌های گسترده»، 2) مظلوم‌نمایی و ایجاد دوقطبی‌های کاذب، 3) توجیه شکست انتخاباتی و 4) ایجاد اشتباه محاسباتی در اردوگاه رقیب، درصدد آن هستند تا با تاکتیک «لیست نمی‌دهیم و لیست بدهید» به‌صورت چراغ خاموش در انتخابات حضور پیداکرده و بازی خود با صندوق‌های رأی را پیش ببرند.

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: توییتر شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان اصلاح طلبان در تهران لیست مستقل می دهیم مصاحبه ای گفت مدعیان اصلاحات لیست انتخاباتی کاندیداهای خود حزب کارگزاران اصلاح طلب حزب اصلاح طلب ارائه لیست دبیرکل حزب رد صلاحیت بستن لیست رسانه ها شده اند عضو حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۴۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!

اصلاح‌طلبان تلاش دارند تا صحنه مجلس دوازدهم را صحنه جدال میان طیف های مختلف اصولگرایی نموده و با فرعی کردن برخی مسائل و اصلی کردن برخی فرع ها به کنش انتخاباتی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۴ بپردازند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که پایان رسیدگی به پرونده جنجالی امیر تتلو، سه گام ایران و آژانس در قالب بیانیه مشترک، حاشیه‌های پر هیاهوی «بهشت» و همزمان با پذیرش طرح پیشنهادی آتش‌بس توسط حماس حمله ددمنشانه اسراییل به رفح در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

کمتر از یکماه دیگر مجلس یازدهم به کار خود پایان داده و مجلس دوازدهم رسما کار خود را آغاز خواهد کرد. این در حالی است که مجلس دوازدهم هنوز به طور کامل مستاجران ۴ ساله خود را نشناخته و انتخابات دور دوم در جمعه پیش‌رو چهره نفرات جدید را مشخص خواهد کرد، تعیین ریاست مجلس بعدی از مهمترین سوژه‌ها در رسانه‌های اصلاح‌طلب است، روزنامه آرمان امروز در این‌باره نوشته است:

از سال دوم ریاست آقای قالیباف در مجلس، یک جبهه مخالفتی با ریاست ایشان شکل گرفت و جمعی از نمایندگان فعلی مجلس، به مرور زمان با نوع مدیریت، اقدامات و فعالیت‌های ایشان در موضع ریاست مجلس مخالف بودند و انتقاداتی به ورود طرح‌ها یا به تأخیر انداختن آن‌ها، نوع مدیریت ایشان در صحن علنی و ورود نیروهایی به مجلس داشتند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

مخالفت این جبهه در سال چهارم خیلی شدید شد و از همانجا مشخص بود که برای مجلس دوازدهم، بنا دارند به نحوی وارد کارزار رقابت و انتخابات شوند که آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسد و خواهان تغییر در مدیریت مجلس بودند. الان هم شاهد همین فعالیت‌ها هستیم و جریاناتی که در رقابت‌ها و کارزار انتخاباتی شکل گرفت، جریاناتی بودند که اغلب آنها مدعی تحول در نوع مدیریت مجلس بودند. این افراد معتقد بودند که وظیفه ما این است که به مجلس برویم و ریاست و نوع مدیریت آن را تغییر دهیم. بنابراین کار آقای قالیباف سخت و مشکل است.

روزنامه هم‌میهن نیز در ادامه طرح رقیب‌ترشی برای قالیباف گزارشی درباره ایرادات مطرح‌شده به عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس نوشته که در بخشی از آن آمده است:

استیضاح‌ها یکی از مواردی بود که بسیاری از نمایندگان به نحوه اعلام وصول خارج از آیین‌نامه آن توسط هیئت‌رئیسه مجلس ایراد گرفتند. نحوه مولدسازی که رئیس قوه مقننه، قطع تریبون برخی از نمایندگان، رعایت نکردن آیین‌نامه‌های داخلی، دستکاری در اعلام وصول‌ها یا تغییر وقت‌ها از جمله ایراداتی بودند که نمایندگان مجلس به‌صورت موردی به هیئت‌رئیسه وارد می‌کردند و از آن گلایه‌مند بودند. دستکاری لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان داد که استیضاح‌ها و مواردی که به آن اشاره شد، تنها ایرادات نمایندگان به عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس نبود. ۳۱ فروردین کاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی در تذکری، دست‌کاری در لایحه بودجه ۱۴۰۰ را مطرح کرده و خواستار پاسخ قالیباف به صورت علنی شد.

روزنامه شرق نیز در گزارشی نوشته است که اصلاح‌طلبان با بازی روی گزینه ریاست مجلس به دنبال خروج از اقلیت و ایستادن در ردیف نیروی سوم(عامل تعیین کننده در مجلس) هستند؛ در بخشی از گفتگوی شرق آمده است:

می‌توان با قاطعیت گفت فعلا تلاش‌هایی جدی برای پایین‌کشیدن قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم در دستور کار منتقدان او در مجلس است؛ اما اگر این تلاش‌ها هم نتیجه ندهد و قالیباف مجددا رئیس مجلس بشود، آنها (تندروها) در گام دوم سعی خواهند کرد که ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم با کمترین توان تأثیر و نفوذ انجام شود؛ بنابراین فارغ از اینکه چه کسی به‌عنوان رئیس مجلس یا اعضای هیئت‌رئیسه انتخاب شود، شاهد یک فضای قطب‌بندی و کشمکش‌های سیاسی در این زمینه خواهیم بود و اینجاست که دوباره تکرار می‌کنم وزن نمایندگان منتسب به اصلاح‌طلبان، مستقلین و معتدلین به مجلس دوازدهم بیشتر می‌شود.

مروری بر اظهارات و مطالب مطرح شده از سوی چهره ها و رسانه های جریان اصلاح طلب نشان می دهد که آنان در اولین محور تلاش های خود به دنبال تولید شکاف میان اضلاع مختلف جریان اصولگرایی بوده و تلاش دارند تا رقابت میان آنان را به نزاع تبدیل و دامنه آن را به انتخابات هیئت رئیسه مجلس و نیز ادامه فعالیت مجلس جدید تعمیم دهند.

بررسی رسانه‌های اصلاح‌طلب حکایت از آن دارد که اصلاح طلبان گرچه تحلیل های متعارضی از شرایط درونی مجلس ارائه می کنند اما کاملا روشن و مشخص است که به دنبال تولید شکاف در میان جبهه انقلاب بوده و تلاش می کنند با طرح برخی حواشی خود را به عنوان اقلیت موثر و تعیین کننده در فضای رسانه ای بازنمایی کنند.

این رسانه‌ها تلاش دارند که تلاش دارند تا محمدباقر قالیباف را از سویی به عنوان محور نزاع در جریان اصولگرایی تعریف کرده و از سوی دیگر این بازنمایی را داشته باشند که قالیباف برای جبران شکست درون گفتمانی و نیز دست یافتن به ریاست مجلس دوازدهم می بایست با طیف اصلاح طلبان و اعتدالیون به توافق دست یابد.

گفتنی است تامل بر کنش های سیاسی-رسانه ای اصلاح طلبان نشان می دهد که آنان تلاش وسیعی دارند صحنه مجلس دوازدهم را صحنه جدال میان طیف های مختلف اصولگرایی نموده و با فرعی کردن برخی مسائل و اصلی کردن برخی فرع ها به کنش انتخاباتی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۴ بپردازند.

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است