Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-08@18:22:14 GMT

انشقاق میان اصلاح طلبان/ کارگزاران لیست جدا داد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۰۱۴۷۹

انشقاق میان اصلاح طلبان/ کارگزاران لیست جدا داد

صراط:

نفس‌ ایام برای برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به شماره افتاده و هر روز اخبار انتخاباتی داغ‌تر از دیروز می‌شود. تایید یا رد صلاحیت‌ها، ائتلاف‌ها یا اختلاف‌ها، لیست های انتخاباتی و مواضع حزبی، گروهی و جناحی از موضوعات روز انتخابات است. بسته انتخاباتی فارس با عنوان «چاشت انتخاباتی»، هر روز به آخرین اخبار انتخاباتی کشور می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس اولین جمعه مهلت 7روزه تبلیغات انتخاباتی، روز ارائه لیست‌ها بود. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب لیست نهایی خود را منتشر کرد و لیست کارگزاران سازندگی نیز اولین لیستی بود که از جناح اصلاح‌طلبان بیرون آمد. ارائه لیست نوید داغ‌تر شدن انتخابات را می‌دهد.

*فهرست کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در تهران نهایی شد +‌ اسامی

محسن پیرهادی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای نهایی شدن فهرست این شورا در حوزه انتخابیه تهران گفت: فهرست ۳۰ نفره شورای ائتلاف برای حوزه انتخابیه تهران بعد از طی فرآیندی چند ماهه، مصاحبه های تخصصی، برگزاری مجمع عمومی و بررسی های کارشناسی آماده انتشار شد.

*نامه حدادعادل به مردم: هدف فهرست «ایران سربلند» تشکیل مجلسی با شعار «نجات اقتصاد ایران» است

غلامعلی حدادعادل خطاب به مردم حوزه انتخابیه تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس، تاکید کرد: فهرست «ایران سربلند» که از سوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات مجلس به حضورتان معرفی شده اند، هدفش تشکیل مجلسی است که بتواند شعار «نجات اقتصاد ایران» را محقق سازد.

*نامه بذرپاش به حدادعادل و آقاتهرانی: در فرصت کوتاه باقیمانده به راه‌های وحدت حداکثری بیاندیشید

بذرپاش در نامه‌ای خطاب به حداعادل و آقاتهرانی درخواست کرد در فرصت کوتاه باقیمانده به راه‌های وحدت حداکثری بیاندیشید؛ با اندکی اغماض از اختلافات اندک و توجه بر اشتراکات فراوان، بر سر یک فهرست واحد توافق نمایید تا دل مردم نگران را شاد نموده و در این شرایط سخت اقتصادی، کام آنها را بیش از پیش تلخ نکنیم.

*کارگزاران برای انتخابات مجلس لیست جداگانه داد + اسامی

فهرست کاندیداهای مورد حمایت حزب کارگزاران در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام شد.

*لیست اولیه ائتلاف احزاب اصلاح طلب برای تهران+اسامی

احزاب اصلاح طلب از عصر جمعه برای نهایی کردن لیست انتخابات دور هم جمع شده‌اند و بر سر ۲۷ گزینه به توافق رسیدند.

*سالاری: حزب اصلاح‌طلب همبستگی لیست انتخاباتی جداگانه می‌دهد

قائم مقام حزب همبستگی از ارائه لیست انتخاباتی از سوی حزب متبوع خود برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد.

*تغییر در فهرست جبهه پایداری در حوزه انتخابیه تهران/ «حسین‌زاده» جایگزین «دهنوی» شد

به دلیل انصراف سیدمحسن دهنوی برای حضور در فهرست جبهه پایداری، «حسین‌زاده» جایگزین وی شد.

*تعیین ۲۹ فروردین ۹۹ برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس

سخنگوی شورای نگهبان از موافقت با پیشنهاد وزارت کشور در تعیین روز ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد.

*مشکلات کشور از جایی آغاز شد که عده‌ای خواستند باورهای انقلابی را تغییر دهند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دو گروه هستند که امروز مشکل ایجاد می کنند، کسانی که باورهای انقلابی خود را از دست داده‌اند، دوم کسانی که شعار برای انقلابی گری می دهند ولی شعار آنها توام با عمل نیست و این ظلم بیشتری به انقلاب است.

*«راستگو» از حضور در انتخابات انصراف داد

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس،‌با انتشار پیامی از گردونه رقابت‌های انتخاباتی انصراف داد.

*محمد عباسی از حضور در انتخابات انصراف داد/ دعوت مردم به حضور گسترده در انتخابات

وزیر اسبق ورزش و تعاون ضمن اعلام انصراف از حضور در انتخابات مجلس، مردم ایران را برای حضوری پرشور در انتخابات دعوت کرد.

*رحیم‌پور ازغدی: در هیچ کشوری به مخالفان قانون اساسی اجازه شرکت در انتخابات نمی‌دهند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در هیچ کشوری اجازه نمی‌دهند مخالفان قانون اساسی و مبانی آن کشور در انتخابات شرکت کنند، گفت: در ایران هم عقلانی و منطقی نیست کسی که قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول ندارد وارد مجلس شود.

*۱۰ سؤال کلیدی از کاندیداهای انتخابات مجلس

برای انتخاب اصلح، به جای توجه به شعارها و کلی گویی‌ها و به جای جناح بازی و قبیله گرایی باید از کاندیداها سوالات دقیق پرسید و تعهد گرفت.

*انتخابات 2 اسفند باید فتح مجلس توسط مردم باشد

نماینده ملایر در مجلس با تاکید بر اینکه مجلس تراز انقلاب باید مجلسی ضابطه‌مند و انقلابی بوده و در تصویب قوانین و نظارت بر آن زبانزد باشد، گفت: انتخابات 2 اسفند باید فتح مجلس توسط مردم باشد.

*نماینده اصلاح‌طلب:‌ اصلاح‌طلبی تبدیل به پوسته‌ شیک با افکار انحصارطلب شده است

نماینده اصلاح‌طلب مجلس گفت: متاسفانه اصلاح‌طلبی تبدیل به پوسته شیک و خوش ظاهری شده که در عمق آن همان تفکرات انحصار طلبی و متصلبانه وجود دارد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان نیروهای انقلاب کارگزاران اصولگراها صراط یازدهمین دوره انتخابات مجلس انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تهران حضور در انتخابات لیست انتخابات برای انتخابات قانون اساسی ارائه لیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۱۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، حتی اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

روزنامه فرهیختگان نوشت: اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با 50 یا 60 هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند