Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت روحانی در سالهای اخیر حدود ۹۵ درصد دستورات FATF را اجرا کرده است اما این اقدامات نقد،نه تنها هیچ بهبودی در روابط بانکی ایجاد نکرده است،بلکه التهابات ارزی را نیز به دنبال داشته است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

** ما به دوستی با آل سعود نیازمندیم

«کوروش احمدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «واقع‌بینانه اگر نگاه کنیم یک قاعده ژئوپلیتیک حکم می‌کند که کشورهای کوچکتر یک منطقه که خود را در برابر یک قدرت منطقه‌ای بزرگتر آسیب‌پذیر می‌دانند، در صدد ایجاد توازن با کمک یک قدرت فرامنطقه‌ای برآیند، به‌ویژه در زمانه‌ای که میانه این قدرت منطقه‌ای با قدرت جهانی شکرآب هم باشد. لذا مادامی که کشورهای منطقه ما از یکسو درست یا غلط از جانب ایران احساس نگرانی بکنند و از سوی دیگر آمریکا منافعی در جذب این کشورها داشته باشد، آش همین آش است و کاسه همین کاسه».

احمدی در ادامه گفت: «ما بعد از عبور از یک دوره طولانی اعتماد زدایی، نیاز به وارد شدن در یک دوره طولانی اعتمادزایی داریم. به این امید که بتوانیم در مقطعی رابطه دوستانه با دیگر کشورهای منطقه داشته باشیم و احساس نیاز واقعی یا کاذب آنها به آمریکا را برطرف کنیم. متأسفانه در کوتاه‌مدت اگر چه تخفیف تنش لازم است و ممکن، اما دوستی واقعی غیرممکن می‌نماید. به همین دلیل صحبت از رفع تنش‌ها با عربستان سعودی و امارات متحده عربی مادامی که آنها از جانب ایران و سیاست‌های منطقه‌ای کشورمان- به درست یا غلط- احساس نگرانی کنند، چندان نمی‌تواند در عرصه دیپلماسی منطقه‌ای تغییر و تحول ایجاد کند».

برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب معتقدند که سیاست خارجی عرصه امتیازگیری نیست. بر همین اساس ایران باید در امتیازدهی به طرف خارجی پیشقدم شده و این روند را بدون در نظرگرفتن هیچ حد و مرز مشخصی ادامه دهد.

بر همین اساس، این طیف، بدون توجه به نتیجه تلخ و عبرت آموز برجام، مدعی است که باید فرمول توافق هسته ای به حوزه منطقه ای و چه بسا حوزه موشکی نیز تعمیم یابد.

 آل سعود یکی از حامیان و تجهیزکنندگان گروهک های تکفیری تروریستی در منطقه هستند. علاوه بر این این رژیم چندین سال است که در اقدامی جنایتکارانه به کشتار مردم مظلوم یمن مشغول است. آل سعود رسما به گاو شیرده ترامپ بدل شده است.

در سوی مقابل، جمهوری اسلامی ایران همواره در صف مقابل تروریسم در منطقه قرار دارد و مخالف حضور نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا است.

با اینحال، طیف اصلاح طلب بدون هیچ دلیل منطقی و فنی و کارشناسی مدعی هستند که ما به دوستی با آل سعود نیازمندیم!

** اصلاح طلبان از «کاندیدا نداریم» تا ارائه حداقل «۳ لیست» در تهران

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: « هرچند اصلاح‌طلبان اعلام کردند در این انتخابات لیستی ارایه نخواهند کرد، اما کارگزاران پیش‌ روی دیگر اصلاح‌طلبان اعلام کرد با یک لیست مستقل در این انتخابات شرکت خواهد کرد. لیستی که دیروز از آن رونمایی کرد و سرلیستش "مجید انصاری" قرار دارد. البته از این لیست ۳۰ نفره تنها نام ۱۱ چهره آشناست».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:« علاوه بر حزب کارگزاران، تشکیلات خانه کارگر نیز تصمیم گرفته با یک لیست ۴ نفره در این انتخابات شرکت کند...نکته‌ قابل ‌توجه اینجاست که نام مصطفی کواکبیان، مهدی شیخ و محمدعلی وکیلی در این دو لیست مشاهده نمی‌شود و هیچ بعید نیست که حزب مردم‌سالاری به‌ دبیرکلی کواکبیان درصدد ارایه لیستی جداگانه برای انتخابات باشد».

طیف اصلاح طلب در هفته های اخیر با هیاهو و جنجال مدعی شده بود که کاندیداهای این طیف توسط شورای نگهبان قلع و قمع شده اند و در نتیجه هیچ کاندیدایی برای بستن لیست باقی نمانده است و بنابراین اصلاح طلبان لیست نمی دهند.

اما حالا این طیف از ژست مضحک «لیست نمی دهیم» و «کاندیدا نداریم» رسیده است به ارائه حداقل ۳ لیست انتخاباتی در تهران.

اصلاح طلبان بعد از بررسی صلاحیت کاندیداها توسط شورای نگهبان با ترافیک کاندیدا در حوزه های انتخاباتی مواجه شد، اما اینگونه القاء کرد که مورد ظلم قرار گرفته و کاندیدا ندارد.

فعالین اصلاح طلب پیش از این در محافل خود بر این مسئله تاکید کردند که مردم ایران «مظلوم دوست» هستند و ما باید با القای قلع و قمع شدن توسط شورای نگهبان، حس مظلوم دوستی مردم ایران را برانگیخته کنیم و از این طریق هم از ارائه کارنامه- درباره عملکرد دولت و لیست امید مجلس دهم- شانه خالی کرده و هم آرای مردم را به سمت خود هدایت کنیم.

** همصدایی روزنامه های حامی دولت با وزیر خارجه آمریکا

روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «تلاش آخر ایران در FATF» نوشت: «گروه ویژه اقدام مالی(FATFاین هفته وضع ایران را مشخص خواهد کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«لعیا جنیدی،معاون حقوقی رئیس جمهور گفت:"دولت آخرین تلاش های خود را برای اقناع FATF در تمدید مهلت به کار گرفته است"».

روزنامه ایران نیز در گزارشی با عنوان «FATF از حوزه اختیارات دولت خارج شده است» نوشت: «معاون حقوقی رئیس جمهوری با اعلام اینکه دولت خواهان تداوم همکاری با نظام مالی و پولی دنیا است، گفت:"نپذیرفتن FATF اقتصاد ایران را در مقابل نظام مالی و پولی بین‌المللی قرار خواهد داد."... هنوز تکلیف پیوستن ایران به دو کنوانسیون «پالرمو» و «سی اف تی» که از شروط  الحاق ایران به «FATF» است، مشخص نشده است از این رو گروه ویژه اقدام مالی در مهرماه گذشته برای آخرین بار اعلام کرد که اگر ایران تا فوریه ۲۰۲۰ میلادی (۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۸) مفاد دو کنوانسیون «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» را اجرایی نکند، با اقدامات تقابلی مواجه خواهد شد».

هیچ تردیدی وجود ندارد که ایران و آمریکا اکنون در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارند. در این میان، وزارت خزانه داری آمریکا، اتاق عملیاتی جنگ اقتصادی این کشور علیه ایران است.

«استیو منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا- تیر ۹۸- در نشست کارگروه اقدام مالی، به‌طور رسمی ‌اعلام کرد که FATF از دورزدن تحریم ها توسط ایران ممانعت ایجاد می کند.

پیش از آن نیز «خوان زاراته» معاون سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته بود:«برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است. برای اینکه ایران از نظام مالی منزوی شود، لازم استFATF برای تایید قضاوت‌هایی پیرامون نظام مالی ضد پولشویی و مبارزه با ‌تروریسم مداخله کند».

علاوه بر این سازمان FATF در گزارش رسمی اعلام کرده است که یکی از اهداف اصلی این سازمان، ممانعت از دورزدن تحریم ها توسط ایران است.

اما مهمتر از همه اینها، موضع گیری رسمی وزیر خارجه آمریکا درباره پیوستن ایران به اف ای تی اف است. اگر پیوستن ایران به FATF موجب تسهیل روابط بانکی و گشایش اقتصادی برای مردم شود، طبیعتا مقامات آمریکایی باید مخالف آن بوده و در پیوستن ایران به این سازمان ممانعت ایجاد کنند.

اما «مایک پمپئو» تاکنون حداقل ۲ بار تاکید کرده است که ایران باید در اسرع وقت به اف ای تی اف بپیوندد. پمپئو- ۲۳ بهمن ۹۸- گفت ایران باید همین حالا کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون تأمین مالی تروریسم(CFT) را تصوب کند.

لازم به ذکر است که پیش از این، کره شمالی به کنوانسیون های پالرمو و سی اف تی پیوست اما FATF نام این کشور را از لیست سیاه خارج نکرده و تاکید کرد که باید حالا وارد حوزه موشکی شویم.

دولت روحانی در سه سال اخیر حدود ۹۵ درصد دستورات اف ای تی اف را اجرا کرده است اما این اقدامات نقد، نه تنها هیچ بهبودی در روابط بین المللی بانک های ایرانی ایجاد نکرده است، بلکه التهابات ارزی را نیز به دنبال داشته است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا ویژه های مشرق محمدعلی وکیلی مایک پمپئو امریکا روزنامه ایران مجید انصاری عربستان سعودی حزب کارگزاران ترامپ آل سعود اصلاح طلبان تروریسم لعیا جنیدی برجام شورای نگهبان کنوانسیون پالرمو ویژه های مشرق کره شمالی وزارت خزانه داری آمریکا یمن مصطفی کواکبیان ایران ویژه های مشرق خزانه داری آمریکا توسط شورای نگهبان پیوستن ایران کاندیدا نداریم اصلاح طلب ارائه حداقل اصلاح طلبان اقدام مالی اف ای تی اف نظام مالی منطقه ای سی اف تی ۳ لیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۲۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضوی: حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت در حضور خبرنگاران درباره اصلاح حقوق کارگران گفت: تحت هیچ شرایطی سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران حذف نمی‌شود.

وی افزود: نمایندگان کارگران موضوعی را مطرح می کردند مبنی بر اینکه شورای عالی کار، جانب کارفرمایان را می گیرد که برای رفع این شبهه بهتر است کار را به مجلس بسپاریم چرا که نمایندگان به دلیل اشراف بیشتر، می توانند نیازهای این قشر را مورد بررسی قرار دهند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: در روز کارگر امسال برخی نمایندگان کارگران از رئیس‌جمهور درخواست کردند که وزیر کار از پیشنهادی که داده است عدول کند و حجت الاسلام رئیسی هم به من اشاره‌ای کرد که آن را دستور تلقی کردم و موضوع اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را از دستور کار خارج کردیم.

مرتضوی اذعان کرد: حداقل حقوق و دستمزد را در شورای عالی کار تصویب کردیم و تغییری در حداقل حقوق و دستمزد ایجاد نمی‌شود و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.

وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان کشوری طبق قانون افزایش یافت، ادامه داد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم براساس مصوبه شورای عالی کار، احکام اصلاح شد و از این ماه به مرور پرداخت می شود.

وزیر کار درباره اقدامات این وزارتخانه برای ایجاد اشتغال اظهار کرد: سال قبل حدود ۳۰۰ هزار کارجو در سامانه تسهیلات اشتغال کشور ثبت‌نام کردند که تعداد قابل‌توجهی از آنان با همین سامانه جذب بازار کار شدند. البته کارخانه‌ها و کارفرمایان هم در آن سامانه ثبت‌نام کرده اند که متناسب با نیاز آنان نتوانستیم کارگران را هدایت کنیم و کارگران نخواستند که در آن مشاغل حضور پیدا کنند.

مرتضوی با اشاره به اینکه هدفگذاری برای سال جاری جذب ۴۰۰ هزار کارجو در بازار کار است که امید است بتوانیم این هدف را محقق کنیم، درباره سیاست دولت مبنی بر تداوم طرح کالابرگ نیز اظهار کرد: لازم است ارزیابی مقدماتی از عملکرد سه‌ماهه داشته باشیم و گردش کاری را تنظیم کنیم و حتماً در مراجع تصمیم‌گیری بررسی شود و آنچه من اطلاع دارم این است که سیاست دولت به طور اجمالی تداوم این طرح است.

وی با بیان اینکه دهک‌بندی‌های یارانه قابل اصلاح است، افزود: سامانه‌ پایگاه رفاه ایرانیان شاخص‌هایی برای دهک‌بندی‌ها تعریف کرده است و امکان دارد کسی از دهک چهار به دهک پنج ارتقا یابد و بالعکس. این سامانه همواره قابل به روزرسانی است و هر ۶ ماه یک بار بازآفرینی و دهک‌بندی‌ها اصلاح می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر کسی به دهک‌بندی اعتراض دارد می‌تواند از طریق سامانه‌های متعدد نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کند تا نتیجه آن پس از بررسی، به وی اعلام شود.

کد خبر 6100468

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • چرخش ۱۸۰ درجه‌ای یک کاندیدا در زنجان؛ یکباره اصلاح‌طلب شد!
  • مرتضوی: حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است