Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- علیرضا احمدی: در روزهای اخیر اعلام فهرست ۷ نفره کاندیداهای نهایی سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری و آغاز تبلیغات انتخاباتی آنان، فضای سیاسی کشور را تحت‌تأثیر قرار داده ‌است، تاحدی که به‌نظر می‌رسد اخبار ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا زیر سایه اخبار ردصلاحیت‌ها و همچنین تبلیغات انتخاباتی ۷ کاندیدای معرفی شده ازسوی شورای‌نگهبان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درچنین شرایطی ۲ جریان اصلی سیاست در کشور به‌صورت چراغ خاموش درحال تدارک فهرست‌های انتخاباتی برای حضور در انتخابات شوراها هستند. اصلاح‌طلبان پس از ردصلاحیت کاندیداهای موردنظرشان در انتخابات ریاست‌جمهوری، به‌نظر می‌رسد با حساسیت بیشتری در حوزه شوراها فعالیت خواهند کرد و مشغول ساماندهی فهرست نهایی برای شورای‌شهر تهران هستند.

این درحالی‌است که پس از ردصلاحیت چهره‌های اصلاح‌طلب و جمعی از اعضای فعلی شورای شهر تهران ازسوی هیأت نظارت شهرستان، به‌نظر می‌رسید اصلاح‌طلبان توان رقابت دراین حوزه را نیز از دست داده‌اند، اما پس از اخباری که از تجدیدنظر در بررسی صلاحیت‌ها ازسوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها و بازگشت ۷ عضو فعلی شورای‌شهر تهران به چرخه رقابت‌ها منتشر شد، انتظار می‌رود جبهه اصلاحات جدی‌تر از قبل وارد عرصه انتخابات شوراها به‌ویژه در تهران شود. اما ازسوی دیگر به‌نظر می‌رسد اردوگاه اصولگرایان با چالش‌های جدی درمسیر معرفی فهرست‌های انتخاباتی به‌ویژه در تهران مواجه هستند و شورای ائتلاف و شورای وحدت هرکدام مسیر جداگانه‌ای را برای فرستادن کاندیداهای موردنظر خود به پارلمان شهری درپیش دارند.
 

اصلاح‌طلبان و سامانه «سرا»

برخلاف آن که تصور می‌شد پس از شرایط جدید انتخابات ریاست جمهوری، تصمیم‌سازان جریان اصلاحات تمایل چندانی برای حضور در انتخابات شوراها نیز نداشته باشند، اما به‌نظر می‌رسد جبهه اصلاحات تلاش خود را بر ارائه فهرست منسجمی در تهران متمرکز کرده ‌است و برای نیل به این مقصود نیز ‌سازوکاری طراحی شده تا براساس آن اسامی نهایی برای حضور در فهرست ۲۱ نفره شورای شهر تهران مشخص شود. برهمین اساس هم بود که چندی قبل عضو جبهه اصلاحات ایران به ایسنا گفت که تصمیم و اراده اصلاح‌طلبان، حضور در انتخابات شوراهاست. جواد امام علاوه براینکه از تأیید صلاحیت ۷ عضو از ۱۲ عضو فعلی شورای‌شهر تهران که برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کرده بودند خبرداد، اعلام کرد این جریان سیاسی برای حضور در انتخابات شوراها تردیدی ندارد.

وی با وجود اینک ه از ردصلاحیت چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب در بیشتر شهرهای کشور خبر می‌دهد، معتقد است جبهه اصلاحات ایران به‌دنبال ارائه فهرست مناسب برای حضور در انتخابات شوراهاست. سخنان او در حالی است که پیش‌تر آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات نیز در توییتی خبر داده بود که افرادی تحت عنوان هیأت نظارت با تعدادی از اصلاح‌طلبانی که تأیید صلاحیت شده‌اند تماس گرفته و گفته‌اند از انتخابات شوراها انصراف دهند.

براساس اخباری که یک منبع آگاه در اختیار همشهری قرار داده ‌است، در نشست عصر دیروز جبهه اصلاحات ایران سازوکار نهایی برای معرفی کاندیداهای اصلاح‌طلب ششمین انتخابات شوراهای شهر در تهران طراحی شده ‌است؛ سازوکاری با محوریت سامانه «سرا» یا همان سایت رأی اصلاح‌طلبان.

براساس دستورالعملی که عصر دیروز در جبهه اصلاحات ایران مطرح شده و در اختیار همشهری قرار گرفته  بنا براین است که فهرست‌ کاندیداهای شورای شهر تهران با رأی بدنه اصلاحات نهایی شود. فرایند موردنظر براین اساس طراحی شده که ۴۲ هزار شرکت‌کننده که بدنه اصلی سامانه‌سرا را تشکیل می‌دهند، درنهایت فهرست ۲۱ نفره کاندیداهای دوره ششم شهر تهران را مشخص خواهند کرد. با توجه به این فرایند هر حزب اصلاح‌طلب کاندیداهای موردنظر خود را براساس شاخص‌هایی که تدوین شده، معرفی خواهد کرد و درنهایت فهرستی بدون سقف و کف به رأی گذاشته خواهد شد.

براساس آنچه اعلام شده، سیاستگذاری جبهه اصلاحات ایران برای حضور در انتخابات ششم شورای شهر به‌ویژه در تهران براین مبنا استوار شده است که در فهرست نهایی کاندیداها، جوانان و زنان سهم پررنگی داشته باشند و به‌همراه تعدادی از اعضای دوره پنجم، که با وجود اینکه فرایند بررسی صلاحیت‌ها ازسوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها درجریان است و نتایج نهایی آن در روزهای آینده مشخص خواهد شد و به‌نظر می‌رسد حدود ۷ نفر باشند، بدنه اصلی فهرست ۲۱نفره اصلاح‌طلبان را تشکیل خواهند داد. اما دراین میان تخصص‌گرایی از مهم‌ترین گزاره‌هایی است که جبهه اصلاحات برای معرفی کاندیداهای نهایی خود مدنظر دارد.

با توجه به این موضوع شاخص‌های تخصصی برای کاندیداها درنظر گرفته شده که رشته‌هایی ازجمله معماری، شهرسازی، جامعه‌شناسی، محیط‌زیست و سلامت، حقوقی، میراث فرهنگی و ترافیک و حمل‌ونقل را دربر می‌گیرد. 

علاوه بر رشته‌های تخصصی، برخی رده‌های مدیریتی مانند مدیران ارشد، مدیران پروژه‌های مؤثر، نمایندگان مجلس، استادان دانشگاه و فعالان اقتصادی و نوآوران، ازجمله شاخص‌های درنظرگرفته شده برای حضور در فهرست کاندیداهای شورای‌شهر تهران است.

علاوه بر اینها شرایط سنی ۳۰ تا ۶۰ سال هم ازجمله ویژگی‌هایی است که کاندیداهای برخوردار از آن، شانس حضور در فهرست اصلاح‌طلبان را خواهند داشت. درکنار آن، سوابق نامزدها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ برخورداری از دست‌کم ۵ سال سابقه مدیریتی یا کارشناسی معادل، شناخت جریان‌های سیاسی، سلامت و پاکدستی، سابقه کار در شهرداری و حداقل سابقه ۱۰ سال زندگی در شهر تهران، از شرایطی است که برای کاندیداها درنظر گرفته شده‌ است.
 

چالش فهرست‌ها در اردوگاه اصولگرایان

با وجود این که از مدت‌ها قبل پیش‌بینی‌ها براین مبنا استوار بود که موازنه انتخاباتی درحوزه شوراها به سود اصولگرایان تغییر کرده ‌است و ردصلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب ازسوی هیأت‌های نظارت درسراسر کشور هم مبین چنین گزاره‌ای بود، اما به‌نظر می‌رسد اوضاع دراین طیف چندان هم بر وفق مراد نیست و در روزهای اخیر چالش‌های پیش‌روی اصولگرایان جهت ارائه فهرست انتخاباتی برای شهرتهران بیش از گذشته عیان شده‌ است. اصولگرایان که پیشاپیش خود را پیروز انتخابات ۲۸ خردادماه در هر ۲ حوزه ریاست‌جمهوری و شوراها می‌دانستند، حوزه شوراها به پاشنه آشیلی برای وحدت انتخاباتی آنان تبدیل شده و به‌نظر می‌رسد ۲شورای «وحدت» و «ائتلاف» در ۲ مسیر مجزا برای در دست گرفتن کرسی‌های پارلمان شهری و رسیدن به آرایش سیاسی مطلوب خود، درحال حرکت هستند. برهمین اساس درحالی‌که از مدت‌ها قبل، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب کار تدوین فهرست انتخاباتی خود را در حوزه شوراها با محوریت مهدی چمران آغاز کرده بود، در روزهای اخیر مرتضی طلایی، از چهره‌های نزدیک به محمدباقر قالیباف، ازسوی شورای وحدت به‌عنوان رئیس ستاد انتخابات این شورا در حوزه انتخابات شورای‌ شهر ششم انتخاب شد تا اختلافات ۲ شورای اصولگرا دراین عرصه بیش از گذشته نمایان شود. اختلافات ۲ شورای اصولگرا زمانی بیشتر ظهور و بروز بیرونی می‌یابد که هر دو از رونمایی قریب‌الوقوع از فهرست‌های اولیه خود خبر می‌دهند.

شورای ائتلاف از فهرستی۸۴ نفره رونمایی کرده که به فهرست ۲۱ نفره نهایی منتهی خواهد شد؛ فهرستی که واکنش‌هایی را در شورای وحدت به‌همراه داشته است. برهمین اساس هم بود که یک منبع مطلع در شورای وحدت اصولگرایان در گفت‌وگو با خبرآنلاین، به این موضوع واکنش نشان داد و با بیان اینکه سازوکار نظرسنجی شورای ائتلاف بیمار است، گفت: هیچ‌گونه نظارتی بر رأی‌گیری شورای ائتلاف در سامانه این شورا ازسوی یک نهاد بی‌طرف صورت نمی‌گیرد. این اختلاف‌ها درحالی‌است که احمد نادری، رئیس هیأت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران اعلام کرد اسامی کاندیداهای نهایی انتخابات شوراها ۱۶ خرداد به وزارت کشور ارسال خواهد شد.

کد خبر 604262 برچسب‌ها انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم برای حضور در انتخابات شوراها انتخابات ریاست جمهوری جبهه اصلاحات ایران شورای شهر تهران شورای ائتلاف نظر می رسد حوزه شوراها اصلاح طلبان شورای وحدت ازسوی هیأت اصلاح طلب فهرست ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۷۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز عجیب شورای ششم؛ گریه چمران برای وحدت!

دیروز روز عجیبی برای شورای ششم شهر تهران بود. شورایی یکدست اصولگرا که این روز‌ها محل جدال طرفداران زاکانی و قالیباف شده است. ماجرا از راه ندادن جعفر بندی‌شربیانی، عضو شورا توسط شهردار منطقه ۱۷ شروع شد. رضا سیفی که از دستیاری رسانه شهردار تهران به شهرداری منطقه ۱۷ رسید، بعد از قهر اعضای شورا از صحن در واکنش به عدم اطلاع از جزئیات قرارداد زاکانی با چینی‌ها در دفاع از شهردار خود، عضو شورا را به ساختمان شهرداری منطقه راه نداد.

به گزارش سازندگی، این اتفاق جلسه دیروز صحن شورا را تحت تاثیر قرار داد. چمران در ابتدای جلسه، پاسخی واضح به ماجرا نداد، اما در نهایت بعد از نطق تند جعفر بندی‌شربیانی در واکنش به این موضوع، او هم اظهارنظر کرد. شربیانی در نطق خود به زاکانی یادآوری کرد که او نه ناصر امانی و نه هیچ کدام از یاران قالیباف که به او برای شهردار شدنش رای ندادند بلکه او همراه با سوده نجفی و مهدی اقراریان که این روز‌ها مورد غضب شهردار تهران هستند، به زاکانی رای داده است!

او به زاکانی گفت که خود را با عملکرد درخشان ۱۲ ساله قالیباف در شهرداری تهران آن هم با عملکرد نزدیک به صفرش مقایسه نکند. او گفت: رضا سیفی که عکاس شلوار گلی شهردار تهران بوده در جایگاهی نیست که شهردار یک منطقه شود. بعد از آن نماینده شهرداری نطق شربیانی را نطق سیاسی دانست و خواست که جواب شورا را بدهد، اما اقراریان، یکی از منتقدان زاکانی خطاب به او گفت که به جای تو باید رئیست (زاکانی) پاسخگوی ما باشد.

درخواستی که سبب واکنش تند پرویز سروری، نایب‌رئیس شورا و یار غار زاکانی شد. او خطاب به اقراریان چندین بار گفت: «بشین سر جایت»، واکنشی که یادآوری پدرخواندگی سروری آن هم در ماجرای ورود برخی از اعضای شورا به لیست شورای ششم بود. اقراریان، اما با لحن آرام گفت که «آقای سروری من سر جایم نشسته‌ام». در نهایت این مهدی چمران بود که ماجرا را ختم به خیر کرد.

او که جملاتش را با گریه شروع کرد علاوه بر اشاره به بی‌تجربگی رضا سیفی برای تصدی شهرداری منطقه ۱۷ به اعضای شورا توصیه کرد که به سمت دودستگی نروند، زیرا خود او و هم‌تیمی‌هایش با همین دودستگی در شورای اول به قدرت در شورای دوم رسیده‌اند و در نهایت ماجرا با دعوت بغض‌آلود چمران به اتحاد به پایان رسید.

دیگر خبرها

  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • ۲۰ ساعت تا پایان تبلیغات/لیست‌ها پشت خط ماراتن ۲۱ اردیبهشت
  • پورمحمدی: گفتند شما بخورید و بخوابید، لیست شانا رأی می‌آورد /شنیدم ۴، ۵ نفر در دولت تصمیم نهایی را می‌گیرند /رائفی‌پور بیکار است، قالیباف زرنگ!
  • روز عجیب شورای ششم؛ گریه چمران برای وحدت!
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • لغو جلسات علنی شورای شهر مشهد در هفته شوراها
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند